Ήλιος και υγεία

🌞 Η έκθεση στον ήλιο θεωρούνταν παραδοσιακά ευεργετική μέχρις ότου διαπιστώθηκε ότι ευθύνεται για τον καρκίνο του δέρματος. Όμως, και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει η ρήση “παν μέτρον άριστον”.

👉 Η ηλιακή ακτινοβολία ωφελεί τον οργανισμό μας με διάφορους τρόπους. Έχει βρεθεί ότι η βιταμίνη D που συνθέτει ο οργανισμός μας με τη βοήθεια της ηλιακής ακτινοβολίας δρα προληπτικά σε περίπου 30 είδη καρκίνου, σταματώντας τη μη φυσιολογική κυτταρική ανάπτυξη.

❗ Επιπλέον, η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία βοηθά τον οργανισμό να παράγει περισσότερο μονοξείδιο του αζώτου (ΝΟ), το οποίο έχει ευεργετική επίδραση στα αγγεία. Έτσι, μειώνεται η αρτηριακή πίεση και κατά συνέπεια και η πιθανότητα εμφάνισης αγγειακού εγκεφαλικού επεισοδίου και εμφράγματος του μυοκαρδίου.

😎 Οι ερευνητές έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό για 10 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετή για να αποκομίσουμε όλα τα οφέλη της ηλιακής ακτινοβολίας.

Για να μπορέσεις να χαρείς τον ήλιο χωρίς τις βλαβερές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στο δέρμα σου, δεν αρκεί απλά να χρησιμοποιείς αντηλιακό, αλλά πρέπει και να το χρησιμοποιείς σωστά.

Μην ξεχνάς ότι το αντηλιακό δεν είναι μόνο για την παραλία, καθώς ο ήλιος μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα σου ακόμα και τις μέρες που έχει συννεφιά.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βασιλική Παπαχριστοδούλου