Θεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία προσώπου με τη μέθοδο Platelet Rich Plasma (PRP-Πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια), είναι μία σύγχρονη, επαναστατική θεραπεία αντιγήρανσης που χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Οι αυξητικοί αυτοί παράγοντες είναι πρωτεΐνες με αναπλαστικές και επανορθωτικές ιδιότητες που υπάρχουν στον οργανισμό μας. Έχουν την ικανότητα να ενισχύουν την αποκατάσταση των ιστών που  έχουν υποστεί βλάβη, ενεργοποιώντας τα βλαστοκύτταρα. Κατά τη θεραπεία, οι αυξητικοί παράγοντες εγχύονται κάτω από την επιδερμίδα με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι περισσότερα βλαστοκύτταρα θα ενεργοποιηθούν, αποκαθιστώντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας.

Για τη διεξαγωγή της PRP μεσοθεραπείας προσώπου, χρειάζεται να πάρουμε περί τα 20 ml αίματος από τον ασθενή. Στη συνέχεια, το αίμα αυτό φυγοκεντρείται έτσι ώστε να διαχωριστούν τα συστατικά του – πλάσμα, αιμοπετάλια, λευκά και ερυθρά αιμοσφαίρια. Από αυτά αξιοποιούνται το πλάσμα και οι αυξητικοί παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια. Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα (PRP) ενεργοποιείται στη συνέχεια με την προσθήκη διαλύματος νουκλεοτιδίων, καθώς και με την προσθήκη ιόντων ασβεστίου. Τέλος, γίνεται έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία του προσώπου όπου χρειάζεται ανάπλαση. Η όλη διαδικασία κρατάει 15-30 λεπτά χωρίς σημάδια και χωρίς πόνο.

Αρχικά, τα αποτελέσματα είναι ήπια, ενώ βαθμιαία, από την 3η-4η εβδομάδα,  γίνονται όλο και πιο εμφανή, με κορύφωση γύρω στις 6-7 εβδομάδες, ενώ τα αποτελέσματα διατηρούνται ως και 1 χρόνο μετά. Ωστόσο, πολύ πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα θα παρατηρηθούν αν γίνουν 2-3 συνεδρίες σε διάστημα 3-4 μηνών, καθώς η δράση τους είναι αθροιστική.

Η PRP μεσοθεραπεία προσώπου είναι αποτελεσματική:

•    στην μείωση των ρυτίδων και σύσφιξη του προσώπου και του λαιμού

•    στην επούλωση τραυμάτων-ουλών, καθώς οι αυξητικοί παράγοντες έχουν αναπλαστικές και επουλωτικές ιδιότητες.

•    Στην τριχόπτωση, χαρίζοντας ορατά αποτελέσματα, χωρίς πόνο και χωρίς παρενέργειες.

•    Στις ουλές ακμής στο πρόσωπο, τη ράχη και το στήθος

•    Στις ραβδώσεις (ραγάδες) του δέρματος, σε συνδυασμό και με τις θεραπείες Plasma Pen.

Τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου PRP μεσοθεραπείας:

•    Αναδόμηση της επιδερμίδας με τον πιο φυσικό τρόπο

•    Η εφαρμογή της είναι εύκολη, ασφαλής και ανώδυνη

•    Εκτός από την ενίσχυση στην παραγωγή κολλαγόνου, βοηθά και σε άλλες ζωτικές λειτουργίες του δέρματος

•    Η μεγάλη διάρκεια σε σχέση με άλλες μεσοθεραπείες

Η αυτόλογη φύση της θεραπείας – λήψη, επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του αίματος του ίδιου του ασθενούς – την καθιστά απόλυτα ασφαλή μέθοδο χωρίς παρενέργειες. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση απόρριψης, λοίμωξης ή αλλεργικής αντίδρασης.

Εκτός από το πρόσωπο, η PRP μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί στο λαιμό, στο ντεκολτέ και στα χέρια, ενώ βοηθά και στην αντιμετώπιση της τριχόπτωσης.

Με τη μέθοδο αυτή ενισχύεται η ανάπτυξη των τριχοθυλακίων, προκαλώντας τη διέγερση τριχοθυλακίων που βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης. Παράλληλα, λειτουργεί προληπτικά εναντίον της περαιτέρω τριχόπτωσης, ενδυναμώνοντας τα ήδη υπάρχοντα μαλλιά. Η έγχυση του πλάσματος γίνεται στις περιοχές του τριχωτού όπου παρατηρείται αραίωση των μαλλιών όπως ακριβώς με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας. Εκεί, διεγείρει τη λειτουργία και παρατείνει τη διάρκεια ζωής των τριχοθυλακικών μονάδων, ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων και συμβάλλει στην αναγέννηση των ιστών. Η διαδικασία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία.

Επαναλαμβάνεται κάθε 4-6 εβδομάδες και σε γενικές γραμμές αρκούν 6 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί, αν και ο χρόνος της θεραπείας μπορεί να διαφέρει ανά περίπτωση. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται μία φορά το χρόνο για συντήρηση. Πέρα από την ανδρογενετική αλωπεκία η θεραπεία τριχόπτωσης με PRP μπορεί να εφαρμοστεί με πολύ καλά αποτελέσματα στην γυροειδή αλωπεκία, σε κάθε είδους διάχυτη αλωπεκία, ενώ είναι ιδανική και στην πρόληψη των αλωπεκιών, όταν αρχίζει να εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά. Η θεραπεία PRP μπορεί να εφαρμοστεί και μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών τόσο στην περιοχή της εμφύτευσης, όσο και στην δότρια χώρα, ενισχύοντας την επούλωση και μεγιστοποιώντας το αποτέλεσμα.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Βασιλική Παπαχριστοδούλου