Μεσοθεραπεία για Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση και η αραίωση των μαλλιών είναι αισθητικά προβλήματα που απασχολούν εξίσου άνδρες και γυναίκες και επηρεάζουν την ποιότητα της καθημερινότητας τους.

Η μεσοθεραπεία μαλλιών είναι μια τεχνική με την οποία ένα κοκτέιλ βιταμινών που ενισχύουν τον τριχικό θύλακα εγχέεται στην πάσχουσα περιοχή ενισχύοντας και τρέφοντας την τρίχα. Επιπλέον, η αιματική ροή στο δέρμα του τριχωτού της κεφαλής βελτιώνεται και δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για την ενδυνάμωση και την αναδημιουργία της τριχοφυΐας. Σε αυτό βοηθούν τόσο οι βιταμίνες και οι αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμοποιούμε όσο και η φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος η οποία ενεργοποιείται από τα πολυάριθμα τσιμπήματα.

Συνήθως η μεσοθεραπεία μαλλιών προτείνεται σε περιπτώσεις που έχει ξεκινήσει η αραίωση προκειμένου να προλάβουμε την πτώση των μαλλιών αλλά και να ενισχύσουμε την υπάρχουσα τριχοφυΐα.

Η διαδικασία είναι γρήγορη και εύκολη. Στην αρχή εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα στο τριχωτό της κεφαλής του ασθενούς και μετά από 15 λεπτά η γιατρός  εγχέει σε όλη την επιφάνεια του τριχωτού το μείγμα.

Το αποτέλεσμα φαίνεται σταδιακά τους επόμενους μήνες. Οι νέες τρίχες που βγαίνουν είναι πιο δυνατές και πιο ανθεκτικές στην τριχόπτωση. Τα μαλλιά θα πυκνώσουν σταδιακά μετά από 6-12 μήνες, όταν φτάσουν περίπου στο επιθυμητό μήκος. Το αποτέλεσμα διαρκεί ανάλογα με την περίπτωση από 2-3 χρόνια μέχρι και εφ’ όρου ζωής. Ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα σε γυναίκες που υποφέρουν από τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών, όπου μετά τη θεραπεία το αποτέλεσμα διαρκεί για τουλάχιστον μια δεκαετία.

Μεσοθεραπεία τριχόπτωσης PRP

Η θεραπεία τριχόπτωσης PRP (Platelet Rich Plasma) εφαρμόζεται με πολύ καλά αποτελέσματα σε άνδρες και γυναίκες με ανδρογενετική, διάχυτη και γυροειδή αλωπεκία, ενώ δρα αποτελεσματικά και στην πρόληψη της αλωπεκίας όταν εφαρμόζεται πριν ακόμη παρατηρηθεί εμφανής αραίωση στα μαλλιά.

Η θεραπεία PRP χρησιμοποιεί το πλάσμα του αίματος του ίδιου του ασθενούς που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Η θεραπεία συνίσταται σε έγχυση του πλάσματος με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας στα σημεία όπου παρατηρείται αραίωση, μετά από κατάλληλη επεξεργασία του αίματος που λαμβάνεται από τον ασθενή. Τα αιμοπετάλια έχουν την ιδιότητα να απελευθερώνουν σταδιακά αυξητικούς παράγοντες στα σημεία στα οποία εγχύουμε.

Οι αυξητικοί παράγοντες είναι υπεύθυνοι για την αποτελεσματική και ταχύτατη αναγέννηση των ιστών. Έτσι, ενισχύονται τα τριχοθυλάκια με αποτέλεσμα ενδυνάμωση των ήδη υπαρχόντων λεπτών τριχοθυλακίων αλλά και εμφάνιση νέων.

Για καλύτερα αποτελέσματα συστήνονται 6-8 συνεδρίες κάθε 4-6 εβδομάδες.

Βασιλική Παπαχριστοδούλου